این روزها دنیا به سمت زندگی های مینیمال، ساده و مدرن رفته و به همین خاطر استفاده از کالاهای مدرن، جایگزین کالاهای سنتی شده و این موضوع در همه زمینه های ممکن خود را بروز می دهد. علاوه بر آن برخی از کالاهای سنتی با اعمال تغییراتی به سمت مدرن شدن حرکت کرده اند و چهره آنها دستخوش تغییراتی شده است. یکی از این کالاها فرش است که استفاده از آن، امری اجتناب ناپذیر بوده و تقریبا همه ما از آن برای گرما بخشیدن به محیط زندگی خود (والبته کاربردهایش) استفاده می کنیم.
برای انتخاب و خرید یک فرش مدرن باید فاکتورهای بسیاری را از جمله کیفیت، قیمت، جنس الیاف به کار رفته و… در نظر بگیرید؛ چرا که فرش وسیله ای است که تا چندین سال مهمان خانه های ماست. پس در ادامه مطلب با ما همراه باشید تا شما را با انواع فرش مدرن و ویژگی های هر کدام از آنها و همچنین نقش پررنگی که در چیدمان منزل دارند، آشنا کنیم.
فرش مدرن، اشکال مختلفی دارد
فرش مدرن در اشکال مختلفی مانند دایره، مربع، لوزی و حتی چند ضلعی بافته می شود. هر چند شاید در فرش های دیگر هم اشکال دایره و بیضی را دیده باشید، اما فرش های بی شکل، چند ضلعی و چند وجهی از انواع جدید فرش مدرن محسوب می شود؛ این وجه تمایز در فرش های مدرن طرفداران خاص خودش را دارد. به خصوص در طراحی داخلی امروزی از شکل های نا آشنای فرش بیشتر از مدل های مربع و مستطیل قدیمی استفاده می شود.
فرش مدرن، طراحی جدید و متفاوت دارد
اغلب فرش های دستباف طراحی و شکل مشخصی دارند که از نقشه های زیبای قدیمی بافته می شوند. نقشه های فرش گاهی آنقدر امضادار وپر معنی هستند که می توان به راحتی با دیدنشان به منطقه جغرافیایی بافت آنها پی برد. هرچند تولید کنندگان فرش های ماشینی هم بسیاری از این نقشه ها را اجرا می کنند، اما فرش مدرن خودش را به طرحهای سنتی و مشخص فرش ها محدود نکرده است. فرش های تکرنگ، طرح های هندسی، نقشه های ساده با تک گل، فرش با طرح تخته چوبی، طرح سنگچین و چمن و…. از جمله فرش های امروزی با طرح مدرن است که می توان به تناسب دکوراسیون آنها را جاگذاری کرد.
فرش مدرن، رنگبندی متنوعی دارد
شاید شما هم از آن دسته افراد هستید که از فرش هایی به رنگ خنثی و روتین خسته شده اید؛ فرش های مدرن در رنگ، به بلوغ رسیده اند. مثلا شاید شما فرشی را در اتاق یک کودک ببینید که از رنگ های فسفری، شکل گرفته باشد. باز بودن دست طراح در خلق فرش مدرن راه را برای استفاده از هر نوع رنگی باز می گذارد. راستش را بخواهید فرش مدرن اغلب از رنگ های شاد و سرزنده استفاده می کند. اما اگر شما به رنگ های خنثی علاقمند هستید، باز هم می توانید فرش مورد نظر خود را در بین فرش های مدرن پیدا کنید. در واقع هیچ محدودیتی در رنگ های شکل دهنده فرش مدرن وجود ندارد.
فرش های معروف مدرن
فرش شگی
شگی از پرطرفدارترین فرش های مدرن است که دارای پرزهای بلند بوده و بافت بسیار مطلوب و نرمی دارد. از فرش شگی اغلب در اتاق خواب ها و راهروهای خانه استفاده می شود. مهدکودک ها و اماکنی که کودک و نوجوان در آن رفت و آمد دارند هم جای مناسبی برای فرش های شگی است. به یاد داشته باشید که به دلیل بلند بودن پرزهای این فرش، گرد و غبار و کثیفی سخت تر از دیگر انواع فرش از میان آنها خارج می شود. بنابراین از این نوع فرش نمی توان برای جایی به غیر از خانه که پاخور زیاد (به خصوص با کفش) دارد، استفاده کرد.
فرش فریز
یکی دیگر از انواع فرش مدرن فرش فریز است که از جنس نخ پلی پروپیلن فریز بافته می شود. فریز نوعی فرش مدرن است که جنس رنگ و چله آن معمولا الیاف پنبه یا پنبه – پلی استر است. بنابراین فرش فریز از مقاومت بالایی نسبت رفت و آمد زیاد برخوردار است. این نوع فرش در طرح ها و رنگ های متنوعی در بازار موجود است که می توان به طرح های سنتی و گبه مانند، فانتزی، عروسکی و سه بعدی در آنها اشاره کرد. فرش فریز به دلیل داشتن تنوع طرح و رنگ فراوان می تواند در مکان های مختلف منزل، از جمله استفاده در راهرو، راه پله، آشپزخانه، اتاق کودک و اتاق خواب مورد استفاده قرار گیرد.
فرش شنل
فرش شنل به فرش های گفته می شود که دارای نقش برجسته و پرز های کوتاه و نرم می باشد و به دلیل ظاهر زیبایی که دارد طرفداران بسیاری پیدا کرده است یکی دیگر از ویژگی های این فرش شستشوی راحت آن است که فاکتور مهمی در انتخاب فرش محسوب می شود. فرش شنل یا فرش بلژیکی، یک ویژگی متفاوت به نسبت دیگر فرش های هم رده خود دارد: سبکی این فرش به حدی است که در قسمت پشت فرش از لاتکس استفاده می شود تا فرش روی کفپوشهای سرامیکی، سنگ و غیره سُر نخورد. الیاف نخ خاب در فرش شنل می تواند مانند بسیاری از فرش ها از جنس پلیاستر، پشم، پلیپروپلین، اکریلیک و … باشد.
انواع فرش مدرن از نظر نوع بافت
باور کنید یا نه، در ساختار و بافت فرش مدرن با فرش های سنتی تفاوت خاصی وجود ندارد؛ فرش های مدرن هم از همان الیافی بافته می شوند که فرش های دیگر، همان تراکم و شانه ای را دارند که دیگر فرش ها در واقع رنگ، طراحی و نقشه است که این فرش ها را از دیگر همنوعانش متمایز می کند.
فرش مدرن تمام دستباف
همان طور که از نام آن پیداست این فرش توسط دست و به کمک نیروی انسانی بافته می شود؛ الیاف به کار رفته در یک فرش دستباف طبیعی است و به شکل خاص خود رنگ می شود. به دلیل این که فرش مدرن تمام دستباف با استفاده از دست بافته می شود این موضوع طبیعی است که از فرش های مدرن دیگر درشت بافت تر باشد؛ پس اگر به دنبال فرش ریز بافت هستید، بهتر است سراغ بافت های ریزتر و با تراکم بالا بروید.
فرش مدرن نیمه دستباف
فرش نیمه دستباف، (hand tufted)از الیاف متفاوت تولید می شود؛ و معمولا محصول نهایی شبیه به فرش های دستباف و گره ای است. با این تفاوت که این مدل با دست و بدون گره بافته می شوند، بنابراین مدت زمان کمتری صرف بافت آنها می شود و بدین ترتیب هزینه ها نیز تا حد زیادی کاهش پیدا می کنند.
فرش مدرن ماشینی
این نوع از فرش مدرن با الیاف مصنوعی و با استفاده از ماشین بافته می شود که به دلیل ظاهر زیبا و قیمت مناسب طرفداران بسیاری پیدا کرده است و به دلیل تراکم و شانه پایینی که دارد، سبک وزن بوده و جا به جایی و حمل و نقل آن آسان تر است.
جمع بندی
امروزه با کوچک تر شدن خانه ها ظاهر و نحوه چیدمان آن هم دستخوش تغییراتی شده اند و افراد سعی می کنند در چیدمان منزل خود به سمت سبک های مدرن روی بیاورند فرش هم از این قاعده مستثنی نیست به همین علت فرش مدرن طرفداران بسیاری پیدا کرده است و می توان از آن در تمامی نقاط خانه از اتاق خواب گرفته تا راهروها استفاده کرد. این فرش ها در رنگ ها، اشکال و ابعاد مختلفی موجود هستند که به راحتی می توان با توجه به سبک و رنگ محیط مورد نظر فرش خود را انتخاب و با قیمت بسیار مناسب تر از فرش های دیگر خریداری کرد.